Show & Tell Week #7

Deze week was er weer een Show & Tell, maar het concept was iets anders. Ieder van ons mocht kort nieuwigheden voorstellen, gevolgd door feedback van de andere teams zonder dat we deze feedback konden betogen.

De feedback die we kregen (hieronder opgesomd) kunnen we samenvatten tot het verbeteren van de samenwerking van de verschillende visualisaties en het wijzigen van enkele lay-out keuzes.

  • Eventueel de kleuren van de Wordcloud betekenisvol maken (in relatie tot de andere visualisaties; verbinden met sectoren of ondernemingsvormen)
  • De woorden binnen de Wordcloud zien er leuk, maar geven niet veel informatie doordat enkel de grootste woorden opvallen. (eventueel filteren, sorteren of samenhangen aan andere visualisaties)
  • De alignement verbeteren van de Sunburst en de Wordcloud
  • De breadcrumbs clickable maken voor betere navigatie
  • De ruimte binnen de cirkel is veel verloren ruimte, deze misschien terug gebruiken met info over de grootte van de sectoren
  • De top 5 van meest gebruikte bedrijfsvormen beter in beeld brengen en koppelen aan de Wordcloud

Doordat we als eerste groep aan bod kwamen, hadden we een lijst met werkpuntjes die we konden vergelijken met de visualisaties van alle andere groepen. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de groep Ex Machina (South Park Text Analysis) ook een Wordcloud had gemaakt. Zij hadden deze interactief gemaakt zodanig dat je meer info kon krijgen bij het klikken op een bepaald woord.

Feedback sessie

Elke groep moest iets van feedback geven, wat er voor zorgde dat iedereen zeker een minimum aan feedback kreeg. Maar, dit zorgde soms ook voor geforceerde commentaar.

Daarnaast, doordat we geen antwoord mochten geven op de feedback, verliep de feedback sessie gestructureerd en ging het sneller vooruit. Bovendien konden we geen reacties weerleggen, wat nog meer de indruk geeft dat geen enkele reactie fout is. Langs de andere kant konden we geen keuzes verklaren. Bijvoorbeeld de kleuren van de Wordcloud zijn moeilijk te koppelen aan een sector omdat deze uit alle sectoren komen.

En tenslotte, zoals elke week hebben we weer enkele pijnpunten van onze visualisatie geleerd, dus in dat opzicht was deze sessie zeker een succes.

Show & Tell Week #7

Plaats een reactie